Over mij

De blog van Marielle is een persoonlijke pagina, waar ik de dingen op zet die mij bezighouden. Ik ben altijd een bezig bijtje en vind veel nieuwe dingen leuk. Er komen wel een aantal dingen steeds terug: reizen, fotografie en eten

Aan het fotograferen in Amsterdam

Reizen

Een sabbatical, dat was het puntje wat ik 3 jaar geleden op mijn horizon had gezet. Drie maanden geen werk, geen sleur, lekker weer, een andere omgeving. Dat puntje werd een dikke vette stip: op 2 juli zou ik samen met mijn zoon naar Ecuador vliegen en mijn vriend zou laten aansluiten. Op mijn werk was alles geregeld, plannen werden gesmeed, mooie plannen, maar toen strooide COVID-19 roet in het eten. De plannen zijn in de ijskast gezet en hopelijk kunnen we volgend jaar alsnog gaan. Wat in het vat zit verzuurd niet, right?

Ik was bezig met een website om een sabbatical voor te bereiden. Er was veel uit te zoeken en waarom dit niet delen met anderen? Ik denk dat momenteel niet veel mensen nog op sabbatical gaan (er zijn natuurlijk altijd die-hards), maar wellicht zijn er personen die er wel eentje voorbereiden, bijvoorbeeld omdat ze zonder werk zitten en dit een kans biedt.

Daarom nog wel een item op mijn blog hierover, zodat als deze moeilijke tijd over is, we alsnog – wellicht op hele andere manieren – nog wel op sabbatical kunnen gaan. We dat doen we dan natuurlijk goed voorbereid 🙂

Fotografie

Sinds ik tiener ben is fotografie een onderdeel van mijn leven. Het komt en gaat, blijft soms plakken, kijkt soms alleen om het hoekje of heeft me totaal in haar ban. Ik heb vooral iets met straatfotografie en mensen. Dit zie je altijd terug in mijn foto’s.

Een klein hoekje op dit blog voor mijn foto’s lijkt me dan ook gepast. Gewoon omdat ik het leuk vindt.

Eten

Koken is een nieuw element in mijn leven. Ik ben dit pas op latere leeftijd gaan waarderen en leuk gaan vinden. Voorheen had ik een ex en goeie vriendin die dit voor mij deden, maar sinds ik het toch echt zelf moet gaan doen ben ik toch echt gaan waarderen.

Ik zoek op Pinterest en internet naar nieuwe recepten. Sommige zijn een succes, anderen niet. Op mijn eigen blog, zet ik de recepten die wel zijn gelukt en die ik vaker wil maken. Op die manier staat alles bij elkaar en kan ik er zelf nog iets bijzetten. Link naar het originele recept natuurlijk toegevoegd. Credits gaan natuurlijk niet naar mij.