Roasted butternut squash quinoa salad

Recept van One Sweet Mess
Link: https://www.onesweetmess.com/2015/11/16/roasted-butternut-squash-quinoa-salad/

Ingrediënten

  • 1 kleine flespompoen, in kleine blokjes gesneden
  • 4 el olijfolie
  • 1 cup Quinoa
  • 2 cups Kip- of groentebouillon
  • 1/2 cup gedroogde Cranberries
  • 1/3 cup Peterselie
  • 1/3 cup dun gesneden lenteui
  • 1/2 cup geroosterde pompoenpitten
  • 75 gram Feta kaas
  • 1/2 cup granaatappel
  • Zout en peper
  • Granaatappel melasse

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Leg de pompoenblokjes op een ovenplaat. Doe hier twee eetlepels olijfolie overheen met wat zou en peper. Rooster voor 25-30 minuten tot ze gaar zijn.
  3. Doe wat olijfolie in een pan en bak hier de quinoa in voor 3-4 minuten. Doe de bouillon hierbij met wat zout. Laat dit koken en zet het vuur wat lager. De quinoa moet al het water opnemen en gaar zijn. Daarna even 5 minuten laten rusten
  4. Bak in een koekenpan de lenteui voor een paar minuten
  5. Doe de quinoa in een schaal, doe hierbij de pompoen, cranberries, peterselie, lenteui, pompoenpitten, feta en granaatappel en mix. Doe hier wat granaatappel melasse overheen.

Note to self

  • Heerlijke salade, lenteui bakken heb ik zelf toegevoegd, ik ben geen fan van ongebakken ui. Verder verrukkelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *