Marokkaanse Vistajine

Recept van 15 gram
Link: https://15gram.be/recepten/marokkaanse-vistajine

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilet, 150 gram/stuk
  • 200 gram wortelen, in schijfjes
  • 3 uien, fijngesnipperd
  • 4 el rozijnen
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl harissa
  • 1 kl komijn
  • 1 kl kurkuma
  • ½ kl saffraan
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • zout

Bereiden

  1. Leg de kabeljauwfilets in een schaal en strooi er de helft van de harissa, peterselie, koriander, komijn, kurkuma en saffraan over. Kruid nog extra met zout. Laat 2 uur intrekken in de koelkast.
  2. Zet de tajine op het vuur en verhit er de olijfolie in. Voeg er de uisnippers aan toe en laat 10 minuten op een zacht vuur stomen. Kruid met een beetje zout en saffraan. Leg er de kaneelstokjes bij en laat afgedekt verder sudderen.
  3. Leg de wortelschijfjes op de uien en laat 5 minuten verder stoven. Leg er dan de kabeljauwfilets op. Bedek met de rest van de harissa, peterselie, koriander, peterselie, komijn, kurkuma en saffraan. Laat afgedekt 30 minuten sudderen.
  4. Voeg 1 glas water bij de tajine en meng alles onder elkaar. Voeg er op het einde de rozijnen aan toe. Laat afgedekt nog enkele minuten rusten op een laag vuur. Verdeel nadien over 4 borden.

Note to self

  • Mag iets meer pit in. Verder gebruik ik altijd andere vis, omdat ik geen kabeljauw fan ben. Verder lekker recept 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *