Libanese Tabouleh zonder pakjes en zakjes

Recept van Smakelijck
Link: https://www.smakelijck.nl/recepten/zonder-pakjes-en-zakjes/libanese-tabouleh-zonder-pakjes-en-zakjes-/

Ingrediënten

  • 250 gram kippendijen of kipfilet, 200 gram volkoren (spelt) couscous, 1 komkommer, 250 gram cherrytomaten of tomaten, 3 takjes verse peterselie, 1 appel
  • Voor de marinade: 3 eetlepels olie, kneepje citroensap, 1 teen knoflook, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel miso of tamarinde, 1/ 2 theelepel kukuma, 1 theelepel peterselie, zout en peper naar smaak
  • Voor de kruidenmix: 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel lavas (maggiplant), snufje nootmuskaat, 1 eetlepel olijfolie, Keltisch zout en peper naar smaak
  • Voor de dressing: 2 eetlepels olijfolie, snuf knoflookpoeder, 1 eetlepel citroensap, theelepel imkerhoning, Keltisch zout en peper naar smaak.

Bereiden

  1. Snijd de kip in repen. Meng met de marinade, meng door elkaar en laat minimaal 10-15 minuten marineren.
  2. Doe de couscous in een kom, voeg de kruidenmix toe en maak de couscous verder klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de komkommer en appel in kleine blokjes, halveer de cherrytomaten en hak de peterselie fijn. Meng dit met de ingrediënten voor de dressing en voeg vervolgens de gare, gekruide couscous toe. Schep goed door elkaar.
  4. Grill of bak de kipreepjes rondom bruin en gaar. Doe de taboulehsalade in een kom en serveer met de gebakken kip.
  5. Tips voor meer groenten: Op een eenvoudige manier kun je diverse soorten groenten toevoegen. Groenten die goed bij het gerecht passen zijn paprika’s, plakjes champignons, blokjes courgette of aubergine, ui of bosui, kikkererwten of linzen.

Note to self

  • Mag wel wat pittiger en meer kruiden. Ik heb de volgende kruiden toegevoegd aan de couscous: korianderzaad, kaneel, komijn, uipoeder, knoflookpoeder, peterselie, gember en snufje cayennepeper. Alles 1 theelepel, behalve cayennepeper. Mix de kruiden door de couscous.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *