Zachte witte panbroodjes

Recept van Kookmutsjes
Link: https://kookmutsjes.com/recept/zachte-witte-panbroodjes/

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 8 gram gist
  • 8 gram zout
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 300 ml lauwwarm water
  • extra 5 ml zonnebloemolie

Bereiden

  1. Meng de bloem samen met de gist, zout, zonnebloemolie en water goed samen en kneed het voor zo’n 10 tot 15 minuten. Het deeg is soepel. Voeg op het eind de extra 5 ml zonnebloemolie toe. Kneed het samen voor een minuut. Dek het deeg af en laat het op een warme plek rijzen voor een uur of tot het in omvang is verdubbeld.
  2. Strooi wat bloem op de werkplek en verdeel het deeg in 12 stukken (±65 gram per bol).
  3. Rol het deeg uit met een deegroller, ±10 bij 10 cm. Laat het rijzen voor een half uur.
  4. Verhit de pan. Gebruik een pan met dikke bodem. Bak de broodjes op een laag pitje mooi goudbruin aan beide kanten. Dek het direct af met een theedoek, zo blijven de broodjes lekker zacht.

Note to self

  • Verrukkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *