Turks brood uit de oven

Recept van Kookmutsjes
Link: https://kookmutsjes.com/recept/turks-brood-uit-de-oven/

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 10 gran instant gist
  • 15 gram kristalsuiker
  • 8 gram zout
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 300 ml water
  • 10 ml zonnebloemolie
  • eigeel
  • 1
  • el melk
  • sesamzaadjes

Bereiden

  1. Doe de bloem in een kom en voeg de gist, suiker en zout toe. Kneed alle ingrediënten samen voor zo’n 10 tot 15 minuten tot een samenhangend deeg. Doe de extra 10 ml zonnebloemolie in een kom en voeg het deeg toe. Kneed het weer samen voor een minuut. Dek het deeg af en laat het rijzen op een warme plek voor een uur.
  2. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg daar het deeg op. Maak goed gebruik van beide handen en druk het deeg gelijkmatig plat.
  3. Laat het deeg rijzen voor een half uur of tot het in omvang is verdubbeld.
  4. Meng de eigeel samen met één eetlepel melk. Bestrijk het deeg met de eigeel-mengsel en vorm het tot de gewenste vorm. Strooi er sesamzaadjes op.
  5. Leg het in een voorverwarmde oven op 200 ℃ voor zo’n 18 tot 25 of wanneer de brood een mooi goudbruin kleurtje heeft.

Note to self

  • Gewoon lekker, geen toevoegingen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *