Glutenvrij appel kaneel brood

Recept van BeauFood
Link: https://beaufood.nl/glutenvrij-appel-kaneel-brood/

Ingrediënten

  • 200 gram havermeel – Vermaal hiervoor havermout tot meel in je blender of keukenmachine 
  • 100 gram boekweitmeel
  • 300 gr appelmoes – Suikervrij
  • 2 el psylliumvezels – Het geheime ingrediënt in glutenvrije baksels! Psylliumvezels zijn oplosbaar en kunnen twintig keer hun eigen gewicht aan water in zich opnemen. Deze eigenschap zorgt ervoor dat dit glutenvrije brood niet droog wordt. 
  • 150 ml havermelk
  • 3 eieren
  • 3 el kaneel

Voor de swirl

  • 100 gram appelmoes
  • 1 el kaneel

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bodem een cakevorm van 30 cm met bakpapier. Vet de randen van de vorm in.
  2. Mix alle ingrediënten voor het appel kaneel brood door elkaar met een mixer. Schep het beslag in de vorm.
  3. Meng voor de swirl de overige appelmoes en de kaneel. Schenk dit mengsel ook in de cakevorm en roer een paar keer met een spatel door het beslag.
  4. Schuif de cake voor 45 tot 55 minuten in de oven. Leg eventueel een stuk zilverfolie op de cake wanneer de bovenkant te bruin wordt. Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen voor je hem in plakken snijdt.

Note to self

  • Lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *