Indiase geroosterde aubergine curry

Recept van Jaimy’s kitchen
Link: https://jaimyskitchen.nl/recept-indiase-geroosterde-aubergine-curry/

Ingrediënten

  • 1,1 kg aubergine
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 1 ½ tl komijn poeder
  • 1 tl koriander poeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 ½ tl garam masala
  • 2 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 4 cm gember
  • 1 citroen
  • 1 rode chili
  • 10 gram koriander
  • olie

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergine. Leg de aubergines in de oven en pof de aubergines ongeveer 30-40 minuten of tot de aubergines helemaal zacht zijn van binnen.
  2. Snipper de sjalotjes, hak de gember en knoflook. Snijd de rode peper in ringen. Hak de koriander grof.
  3. Bereid de rijst volgende de aanwijzingen van de verpakking.
  4. Fruit het uitje aan in een beetje olie, op laag vuur. Voeg na een paar minuten als de ui glazig wordt de gember, rode peper en knoflook toe. Bak 2 minuten mee en voeg komijn, koriander en kurkuma toe. Voeg ook 1 tl garam masala toe. Roerbak even snel mee en voeg vervolgens de gepelde tomaten toe en laat 10 minuten sudderen.
  5. Meng in de tussentijd de yoghurt met ½ tl garam masala.
  6. Haal uit de helft van de aubergines de binnenkant en hak dit fijner, verwijder de schil. Snijd de andere helft van de aubergines ook fijner met de schil er aan. Voeg dit toe aan de tomaten blokjes in de pan. Laat dit nog even mee verwarmen.
  7. Voeg als laatste ook de koriander en het sap van de citroen toe. Zet dan het vuur uit.

Note to self

  • Verrukkelijk
  • Ik heb er iets minder aubergine in gedaan en daarvoor in de plaats pompoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *