Oma’s citroencake

Recept van Fransesca Kookt
Link: https://www.francescakookt.nl/omas-citroen-cake/

Ingrediënten

  • 200 gram zachte roomboter
  • 200 gram fijne suiker
  • 4 scharreleieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 200gr bloem, gezeefd
  • rasp van 1 citroenschil
  • alle ingrediënten dienen op kamertemperatuur te zijn

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175gr. Vet een cakevorm in en zet deze apart.
  2. Mix de boter samen met de suiker romig in de keukenmachine. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix deze mee totdat je een glad en romig mengsel hebt.
  3. Doe de bakpoeder en de bloem in 4x bij het botermengsel en spatel goed door elkaar. Roer als laatste de citroenrasp erdoor.

Note to self

  • Ik heb er ieeeettsss minder suiker in gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *