Koolhydraatarm Zonnebloembrood

Recept van Eet goed voel je goed
Link: https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/recipe/koolhydraatarm-zonnebloembrood/

Ingrediënten

  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 el kokosolie op kamertemperatuur
  • 7 eieren
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 2 el chiazaad
  • 1 tl bakpoeder
  • 250 gram amandelmeel
  • 1/2 tl xanthaangom
  • 1/2 tl zeezout
  • 3 el zonnebloempitten ter decoratie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe de eieren in een kom en klop 1 -2 minuten goed door.
  3. Voeg de xanthaangom toe en daarna de boter en kokosolie.
  4. Met de machine draaiend voeg je de overige ingrediënten toe behalve de laatste 3 el zonnebloempitten. Het beslag is vrij dik.
  5. Neem een klein bakblik en vet deze in met boter. Bestrooi vervolgens met de achtergehouden zonnebloempitten en stort het beslag er in.
  6. Bak het zonnebloembrood in 40 minuten gaar of tot een tandenstoker er schoon uit komt.
  7. Laat het broodje 30 minuten afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.

Note to self

  • Xantaangom heb ik zelf weggelaten
  • Lekkerder koud dan warm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *