Recept van Eet goed voel je goed
Link: https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/recipe/koolhydraatarm-zonnebloembrood/
Ingrediënten
- 125 gram boter op kamertemperatuur
- 2 el kokosolie op kamertemperatuur
- 7 eieren
- 60 gram zonnebloempitten
- 2 el chiazaad
- 1 tl bakpoeder
- 250 gram amandelmeel
- 1/2 tl xanthaangom
- 1/2 tl zeezout
- 3 el zonnebloempitten ter decoratie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de eieren in een kom en klop 1 -2 minuten goed door.
- Voeg de xanthaangom toe en daarna de boter en kokosolie.
- Met de machine draaiend voeg je de overige ingrediënten toe behalve de laatste 3 el zonnebloempitten. Het beslag is vrij dik.
- Neem een klein bakblik en vet deze in met boter. Bestrooi vervolgens met de achtergehouden zonnebloempitten en stort het beslag er in.
- Bak het zonnebloembrood in 40 minuten gaar of tot een tandenstoker er schoon uit komt.
- Laat het broodje 30 minuten afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.
Note to self
- Xantaangom heb ik zelf weggelaten
- Lekkerder koud dan warm