Recept van Chickslovefood
Link: https://chickslovefood.com/recept/harira-zelf-maken/
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 wortel
- 2 cm gember
- 1 el kurkuma
- 1 el komijnzaad
- 1 tl chilivlokken
- 1 el paprikapoeder
- 1 el tomatenpuree
- 400 gram tomatenblokjes
- 100 gram gedroogde rode linzen
- 2 blokjes groentebouillon
- 400 gram kikkererwten
- 1 handje verse koriander
Bereiden
- Pel en snijd de ui in dunne ringen. Verwarm een scheut olie in een pan en karameliseer hierin de uiringen in ongeveer 6 minuten.
- Snijd ondertussen de knoflook, wortel en gember in kleine stukjes. Voeg dit samen met de kurkuma, het komijnzaad, de chilivlokken, het paprikapoeder en de tomatenpuree bij de gekarameliseerde ui. Bak een minuutje mee.
- Voeg de tomatenblokjes, linzen, bouillonblokjes en 1 liter water toe.
- Breng aan de kook en laat de soep 15 minuten op laag vuur koken.
- Roer drie kwart van de kikkererwten door de soep en pureer het geheel met een staafmixer.
- Roer de rest van de kikkererwten door de soep heen en maak af met de verse koriander.
Note to self
- Verrukkelijk!
- Lekker met Turks brood!