Garden Tomato Basil Soup

Recept van Season with spice
Link: http://blog.seasonwithspice.com/2012/08/homemade-tomato-basil-soup-recipe.html

Ingrediënten

  • 6 rijpe tomaten – in blokjes gesneden
  • 3 wortels, in schijfjes gesneden
  • 1 rode of groene paprika – in blokjes gesneden
  • 1 ui
  • 5 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 6-8 blaadjes basilicum
  • 480 ml kippenbouillon
  • 2 tl paprikapoeder
  • Beetje thijm, zwarte peper en zout
  • 120 ml melk
  • beetje boter
  • olijfolie

Bereiden

  1. Doe een paar eetlepels olijfolie in een diepe pan doen de ui en knoflook hierin. Dit mag een beetje bruin worden. Doe vervolgens de wortel hierbij en laat deze ook bruin worden.
  2. Voeg nog een eetlepel olijfolie toe samen met de paprika en tomaten. Kook totdat de tomaten zacht worden. Zet het gas uit en laat afkoelen.
  3. Doe de kippenbouillon in een grote pan en voeg hieraan toe de paprika, thijm en zwarte peper. Zet het vuur laag
  4. Doe de gekookte groenten in een blender samen met de bassilicum tot je de gewenste structuur hebt
  5. Voeg deze toe aan je kippenbouillon en laat zachtjes opstaan totdat je de gewenste dikte hebt.
  6. Roer boter en melk er doorheen en laat nog een paar minuten meekoken.

Note to self

  • De wortel was bij mij niet gaar, langer op laten staan dus. Ook was ik de melk en boter vergeten. Alsnog vond ik hem lekker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *