Quinoa salade met zoete aardappel en spinazie

Recept van Francesca kookt
Link: https://www.francescakookt.nl/quinoa-salade-met-zoete-aardappel-en-spinazie/

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels (circa 800 gr)
  • bakolijfolie
  • zout
  • 275 gr quinoa
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 600 gr bladspinazie
  • 75 gr pecannoten, grofgehakt
  • 100 gr gedroogde cranberries (of vervang door rozijnen)
  • 200 gr fetakaas, in kleine blokjes
  • zwarte peper
  • olijfolie extra vergine

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de zoete aardappels (of boen ze goed schoon) en snijd ze in stukjes. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat en besprenkel met bakolijfolie en zout. Rooster de zoete 25 – 30 minuten in de oven tot de blokjes gaar zijn. Schep halverwege om.
  3. Pak een middelgrote pan en meng de quinoa met 550 ml water. Voeg het halve bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet een deksel op de pan, zet het vuur lager en laat nog 10 – 12 minuten op laag vuur koken. Kijk voor de exacte tijd op de verpakking.
  4. Verhit 2 eetlepels bakolijfolie in een grote koeken- of hapjespan, fruit hierin de knoflook en ui.
  5. Voeg in delen de spinazie toe en laat snel slinken.
  6. Meng de zoete aardappel, quinoa, pecannoten, cranberries en fetakaas met de spinazie in een saladeschaal. Proef en breng verder op smaak met zout, peper en een klein scheutje olijfolie extra vergine.

Note to self

  • Lekkerste salade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *