Broodje hotdog

Recept van Kookmutsjes
Link: https://kookmutsjes.com/recept/broodje-hotdog/

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 4 gram zout
  • 15 gram kristalsuiker
  • 7 gram instant gist
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 150 ml water
  • 5 ml (extra) zonnebloemolie
  • eigeel
  • 8 knakworsten

Bereiden

  1. Doe de bloem samen met het zout, suiker, gist, zonnebloemolie en water in een diepe kom. Meng/kneed alle ingrediënten samen voor zo’n 10 minuten tot een geheel. Voeg op het eind de extra 5 ml zonnebloemolie toe en kneed het weer even samen. Dek het deeg af.
  2. Laat het deeg voor een uur rijzen op een warme plek of tot het in omvang is verdubbeld.
  3. Verdeel het deeg in 8 stukken. Vorm er bollen van (65 gram per stuk).
  4. Neem het bolletje en maak er een gat in. Maak het deeg langwerpig en leg de knakworst in het midden.
  5. Leg het op een bakplaat met bakpapier. Laat het deeg voor de tweede keer rijzen. Dit keer voor een half uur of tot het in omvang is verdubbeld.
  6. Smeer het deeg in met wat eigeel.
  7. Leg de broodjes in de voorverwarmde oven op 200℃ voor zo’n 10/12 minuten. Dek de broodjes direct af met een theedoek zodra ze uit de oven komen. Zo blijven ze heerlijk zacht.

Note to self

  • Hmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *