Avocado pestosalade met mozzarella

Recept van Heerlijk Happen
Link: https://heerlijkehappen.nl/avocado-pestosalade-met-mozzarella/

Ingrediënten

  • 4 avocado’s
  • 1 bakje mini mozzarella’s
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • 1 zak veldsla
  • 1 komkommer
  • verse basilicumblaadjes
  • peper
  • 1 bakje pesto (liefst huisgemaakt)

Bereiden

  1. Als je dit recept gaat maken met huisgemaakte pesto doe dat dan als eerste. Op de website van heerlijk happen vind je een lekkere recept voor huisgemaakte pesto.
  2. Met een scherp mes snij je rondom de avocado in, met een draaiende beweging splits je de twee helften. Haal de pit uit de avocado. ( Om ervoor te zorgen dat het vlees niet bruin wordt kun je er wat citroensap overheen druppelen.)
  3. Neem de borden erbij en leg hier een laagje veldsla op. Leg daar de avocado helften op.
  4. Snij de tomaatjes door nhet midden en doe ze in een kom. Voeg daar de mozzarella balletjes aan toe. De komkommer snij je in kleine blokjes en ook deze kunnen in de kom erbij. Schep als laatste de pesto erbij en mix het geheel goed zodat er overal een laagje pesto komt te zitten.
  5. Schep de pesto-groentemix op en in de avocado’s en garneer met wat verse basilicumblaadjes.

Note to self

  • Voor 1 persoon heb ik alles ongeveer door vieren gedeeld
  • Ik heb geroosterde pijnboompitten toegevoegd, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *