Stuffed Portugese bread

Recept van Tastemade
Link: https://www.tastemade.com/videos/portuguese-bread

Ingrediënten

  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 125 ml warm water
  • 250 gram bloem (in tweeën gedeeld)
  • 1 1/2 el suiker
  • 1 ei
  • 3 1/2 el olie
  • zout
  • 4 el tomaten saus
  • 1 groene pepper in reepjes gesneden
  • 1/2 gele paprika in reepjes gesneden
  • 250 gram mozzarella
  • 3 hard gekookte eieren
  • 2 el oregano
  • eigeel, geklopt

Bereiden

  1. Doe het gist, water, suiken en de helft van de bloem in een kop en roer dit door, totdat het een glad deeg is. Laat 20 minuten rijzen. Voeg dan 1 ei en de olie toe en mix het goed. Voeg beetje bij beetje de rest van het bloem toe en dan het zout. Kneed het deeg voor 15 minuten. Leg het onder een theedoek en laat het een half uur rusten.
  2. Rol het deeg uit in een grote circel
  3. Doe de deeg in een rond vorm, laat het deeg over de rand vallen.
  4. Smeer het deeg aan de binnenkant in met de tomatensaus. Let de gele en groene paprika hierop, samen met de hardgekookte eieren (in plakjes gesneden), oregano en de kaas.
  5. Vouw het deeg over de vulling en smeer in met het eigeel
  6. Bak voor 40 minuten op 180 graden.

Note to self

  • Heel lekker, maar let op dat het deeg bovenop niet te dik wordt. Beter iets minder deeg maken.
  • Ook olijven zijn lekker om toe te voegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *