Sticky drumsticks uit de oven

Recept van Kookmutsjes
Link: https://kookmutsjes.com/recept/sticky-drumsticks-uit-de-oven/

Ingrediënten

  • 650 gram kippenpoten
  • 6 gram zout
  • 3 gram paprikapoeder
  • 3 gram zwarte peper
  • 2 g gemberpoeder
  • 3 gram knoflookpoeder
  • 3 gram uienpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 ml olijfolie
  • Voor de sticky saus: 75 gram chilisaus, 30 gram ketchup, 30 gram ketjap manis, 10 gram sambal

Bereiden

  1. Doe de kippenpoten in een diepe kom.
  2. Voeg het zout, paprikapoeder, zwarte peper, gemberpoeder, uienpoeder, geraspte knoflook en olijfolie toe. Meng alles samen. Laat de smaken intrekken (het liefst een nachtje).
  3. Verdeel de kippenpoten over de bakpapier beklede ovenschaal. Bedek de kippenpoten met bakpapier met daaromheen aluminiumfolie. Leg de kippenpoten in de voorverwarmde oven op 250℃ voor 50/60 minuten. Nadat ze uit de oven komen, verwijder je de aluminiumfolie en bakpapier.
  4. Leg de kippenpoten weer terug in de voorverwarmde oven voor zo’n 7/10 minuten op 200℃ of tot de kippenpoten mooi bruin zijn gekleurd. Draai de kippenpoten tussendoor wel om (houd dit zelf in de gaten).
  5. Doe de chilisaus, ketjap manis, ketchup en sambal in een diepe kom. Mix ze samen tot een gladde massa.
  6. Smeer de kippenpoten goed in met de saus. Leg de kip weer terug in de voorverwarmde oven op 200℃ voor 3 minuten.
  7. Smeer de kippenpoten voor de tweede keer in met de saus. Doe ze weer even terug in de oven voor een paar minuten.

Beoordeling en eigen toevoeging

  • Verrukkelijk!
  • Marinade had ik over, ik zou twee keer zoveel kip halen, vooral voor grote eters zoals wij!
  • Kip mag er langer in, ik heb het twee uur gedaan, de kip smelt bijna in je mond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *