New York Cheesecake

Recept van Bakken.nl
Link: https://bakken.nl/recept/new-york-cheesecake?utm_source=pinterest

Ingrediënten

  • 130 gram tarwebiscuits
  • 80 gram boter (Gesmolten)
  • 800 gram MonChou
  • 150 gram suiker
  • 1 tl Dr. Oetker Citroen Aroma
  • 4 eieren
  • 180 gram slagroom
  • 2 el Koopmans Custard
  • 250 gram crème fraîche
  • 30 gram poedersuiker

Bereiden

  1. Bekleed een springvorm met bakpapier of vet de vorm in.
  2. Verkruimel de tarwe biscuits. Meng er gesmolten boter door. Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvormbodem en maak een opstaand randje van ongeveer 2 cm.
  3. Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast.
  4. Meng de roomkaas, suiker en citroenaroma tot een glad cheescake mengsel. Roer daarna de eieren er één voor één kort door.
  5. Klop de slagroom met de custard lobbig. Meng het daarna door het New York Cheesecake mengsel.
  6. Verwarm de oven voor.
  7. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het cheesecake mengsel over de bodem. Strijk glad. Bak de cheesecake in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de oven nog aan staan.
  8. Laat de cheesecake ongeveer tien minuten afkoelen op een rooster. Meng ondertussen de crème fraîche met de poedersuiker.
  9. Verdeel de crème fraîche over de cheesecake en bak de cheesecake nog tien minuten in de warme oven.
  10. Laat de New York cheesecake afkoelen en zet ‘m daarna nog minimaal vier uur in de koelkast, zodat hij goed stevig wordt.

Beoordeling en eigen toevoeging

  • Lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *