Bladerdeeg hoorntjes met vers fruit en chocola

Recept van Anja’s Foodblog
Link: https://anjasfoodblog.nl/2019/04/26/bladerdeeg-hoorntjes-met-vers-fruit-en-chocola/?utm_medium=social&utm_source=pinterest&utm_campaign=tailwind_smartloop&utm_content=smartloop&utm_term=46653140

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 eiwit
  • 1/2 el suiker
  • 1 el gehakte hazelnoten
  • gemengd vers fruit naar keuze, bijv. aardbei, rode bessen, bosbessen, granaatappelpitjes
  • 4 chocolaatjes (of brokken van een reep chocola)
  • enkele blaadjes munt of citroenmelisse
  • evt. slagroom

Bereiden

  1. Oven voor verwarmen op 180 graden hetelucht
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien
  3. Maak van aluminumfolie een mal als een puntzak
  4. Snijd een velletje bladerdeeg in 6 repen. Zet een kommetje water klaar om de reepjes bladerdeeg mee aan elkaar te plakken. Begin aan de punt. Rol een reepje deeg schuin om de punt, maak het uiteinde een beetje nat en druk het volgende reepje bladerdeeg er op. Rol weer schuin en zorg dat de reepjes elkaar niet overlappen. Leg het hoorntje op een vel bakpapier.
  5. Klop het eiwit los (het eigeel heb je niet nodig) en kwast de hoorntjes hiermee in. Bestrooi dan met de hazelnoten en wat suiker.
  6. Bak de bladerdeeghoorntjes 20 minuten op 180 graden, verlaag de temperatuur dan naar 160 graden en bak nog 5 minuten.
  7. Laat afkoelen en vul de hoorntjes met vulling naar keuze.

Beoordeling en eigen toevoeging

  • Heerlijk in combinatie met slagroom en rood fruit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *