Zachte vlechtbroodjes

Recept van Kookmutsjes
Link: https://kookmutsjes.com/recept/zachte-vlechtbroodjes/

Ingrediënten

  • 430 gram bloem
  • 7 gram instant gist
  • 35 gram kristalsuiker
  • 4 gram zout
  • 65 ml zonnebloemolie
  • 250 ml water
  • boter
  • 1 eigeel

Bereiden

  1. Doe de bloem in een diepe kom. Voeg de gist, suiker en zout toe. Maak een gat in het midden en voeg de zonnebloemolie en water toe. Kneed alle ingrediënten samen voor zo’n 10 tot 15 minuten tot een samenhangend deeg.
  2. Dek het af en laat het deeg rijzen op een warme plek voor een uur of tot het in omvang is verdubbeld.
  3. Verdeel het deeg in 16 porties (45 gr per portie). Maak er bollen van.
  4. Vet de werkplek lichtjes in met zonnebloemolie. Druk de bol iets plat en smeer er een laagje boter op. Rol het deeg in en druk het uiteinde goed dicht.
  5. Neem twee stukken deeg en rol ze uit tot lange slierten. Knijp met je vingers het uiteinde van de twee slierten samen tot het goed vastplakt. Draai één sliert steeds om de ander heen, totdat het niet meer kan. Maak ze vast aan elkaar zodat het een mooie ronde ring wordt. Leg het gevormde deeg meteen op de bakpapier beklede bakplaat.
  6. Meng het eigeel met melk. Smeer het deeg voorzichtig in met het eigeel-mengsel.
  7. Laat het weer rijzen voor een half uur of tot het in omvang is verdubbeld. Doe de broodjes in de voorverwarmde oven op 200℃ voor zo’n 15 tot 20 minuten.

Beoordelen en eigen toevoeging

  • Lekkere broodjes
  • Ik had ze iets te lang in de oven gelaten, omdat ik bang was dat ze niet gaar waren, dan worden ze bovenop iets te hard. Note to self: eerder eruit halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *