Recept van Deb’s Bakery
Link: https://debsbakerykitchen.nl/plaattaart-van-filodeeg-met-prei-spinazie-en-feta/
Ingrediënten
- Een pakje filodeeg (244 gram)
- 2 preien
- 1 ui
- 200 gram spinazie
- 100 gram feta
- 150 gram kruidenroomkaas
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en laat het filodeeg op kamertemperatuur ontdooien.
- Snipper de ui en maak de prei schoon. Snijd de prei dan in halve ringen.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en prei op laag vuur tot ze zacht zijn, ongeveer 10 minuten.
- Voeg vervolgens de spinazie toe, zet het vuur hoger en laat de spinazie slinken.
- Breng tenslotte op smaak met peper en zout.
- Bekleed een bakplaat of een rechthoekig laag bakblik met bakpapier.
- Haal de velletjes filodeeg voorzichtig van elkaar af en bedek de bakplaat ermee. Je legt meerdere laagjes op elkaar. Bestrijk het filodeeg tussen de laagjes licht met olijfolie. Houd een rechthoek van ongeveer 45 x 25 cm aan.
- Bestrijk dan het filodeeg met de kruiden roomkaas. Laat een rand van ongeveer 5 cm vrij.
- Verdeel het prei spinaziemengsel erover en verkruimel de feta boven de plaattaart.
- Vouw tenslotte de randen over de vulling heen. Het hoeft niet netjes.
- Bestrijk de randen nog met wat olijfolie en bak de plaattaart van filodeeg met prei, spinazie en feta in 15 à 20 minuten goudbruin.
Beoordeling en eigen toevoeging
- Lekker hapje en goeie combi!