Recept van Rutger bakt
Link: https://rutgerbakt.nl/brood-recepten/recept-bagels/
Ingrediënten
- Voor het deeg
- 500 gr bloem
- 10 gr zout
- 7 gr gedroogde gist
- 20 gr suiker
- 300 ml water, lauwwarm
- Voor de topping, keuze uit:
- sesamzaad, maanzaad, zonnebloempitten, lijnzaad, pompoenpitten, grof (zee)zout of een combinatie daarvan
Bereiden
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een soepel brooddeeg van. Kneed zeker 10 tot 15 minuten door. Laat het deeg daarna afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.
- Verdeel het deeg na het rijzen in acht stukken. Maak er bollen van en duw deze iets plat. Maak met je vinger een gat van ongeveer 3 centimeter doorsnede in het midden. Leg de bagels op bakpapier en laat ze 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220 C
- Breng een grote pan water aan de kook. Leg voorzichtig twee of drie bagels in het water en laat ze één tot anderhalve minuut koken. Keer ze halverwege. Neem ze met een schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken op een theedoek.
- Plaats de bagels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met een topping naar keuze.
- Bak ze in 18 tot 23 minuten in de oven goudbruin.
Beoordeling en eigen toevoeging
- Heel lekker!
- Aan het einde de bagels nog even omdraaien in de oven, zodat de onderkant ook goed gaar is.