Surinaamse pasteitjes

Surinaams pasteitje

Recept van De wereld op je bord
Link: https://www.dewereldopjebord.nl/surinaamse-pasteitjes/

Ingrediƫnten

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram kipfilet
  • 50 gram mais
  • 50 gram doperwten/wortelen (vers, uit blik of uit pot)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 maggiblokje
  • 1 tl kappertjes
  • 1 tl Surinaamse masala
  • 1 tl sambal
  • 1 el ketjap
  • 1 ei

Bereiden

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  2. Kook kipfilet in een pan met ruim water en het maggiblokje in ongeveer 12-15 minuten helemaal gaar. Laat de kip afkoelen en pluis de kip daarna met je handen helemaal uit elkaar in kleine stukjes
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden
  4. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortelen in kleine stukjes.
  5. Verhit olie in een wok en fruit ui en knoflook, totdat de ui begint te glanzen. Voeg kip, wortel, doperwten, mais kappertjes, massala, sambal en ketjap toe. Roer goed en bak kort. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit.
  6. Leg op elk plakje bladerdeeg een ruime eetlepel van de vulling. Klap als een driehoek dicht en druk de randjes aan met een vork. Bestrijk de flapjes met het ei.
  7. Bak ongeveer 18 minuten in de oven.

Beoordeling en eigen toevoeging

  • Superlekker hapje!
  • Groente mag wat mij betreft iets meer, in verhouding tot het vlees!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *