Pitabrood

Recept van Eef kookt zo
Link: https://www.eefkooktzo.nl/zelf-pitabroodjes-maken/

Ingrediënten

 • 500 gram bloem
 • 300 ml water (lauwwarm)
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel gist (gedroogde)
 • 1 theelepel zout

Bereiden

 1. Doe 300 ml lauwwarm water in een maatbeker en voeg hier 1 eetlepel gist aan toe. Roer dit en laat enkele minuten staan.
 2. In de keukenmachine met een deeghaak doe je de bloem, olijfolie en het gist/ water mengsel.
 3. Kneed dit tot een egaal deeg met de deeghaak. Voeg daarna het zout pas toe en kneed dit nog even door het deeg. Zout voeg je pas op het laatste moment toe om te zorgen dat het niet direct in aanraking komt met het gist. Zout gaat namelijk de werking van gist tegen. Als je geen keukenmachine hebt kun je het deeg uiteraard met de hand kneden.
 4. Verdeel het deeg nu in 6 gelijke stukken en draai hier bolletjes van. Het makkelijkste is om het deeg in je hand te nemen, de zijkanten naar binnen te vouwen en het deeg op het aanrecht te leggen. Maak een kommetje van je hand, leg het over het deegballetje en maak draaiende bewegingen. Op deze manier maak je mooie ronde balletjes.
 5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi wat bloem over het aanrecht en rol de balletjes nu uit tot een rond broodje welke aan beide kanten bedekt is met een klein beetje bloem.
 6. Leg de ronde pitabroodjes nu op de bakplaat en dek af met een theedoek. Zorg voor voldoende ruimte tussen de broodjes en gebruik indien nog meerdere bakplaten. Laat ze vervolgens zo’n 30 á 40 minuten rijzen.
 7. Verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden.
 8. Doe de pitabroodjes in de oven voor ongeveer 10 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Het leukste is om erbij te blijven omdat de broodjes in de eerste vijf minuten helemaal omhoog komen en bol gaan staan. Het is een magisch iets om te zien.
 9. Na het bakken haal je ze uit de oven en kun je ze eventueel voorzichtig iets plat drukken mochten ze bol blijven staan. Even laten afkoelen en eet smakelijk!

Beoordeling en eigen toevoeging

 • Heel luchtige broodjes, lukken elke keer
 • Na vijf minuten in de oven, draai ik ze even om, dan zijn beide kanten een beetje bruin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *