Recept van Heerlijk Happen
Link: https://heerlijkehappen.nl/kaneel-pompoenbrood-met-rozijnen/
Ingrediënten
- 450 gr blokjes flespompoen
- 75 gr donkere rozijnen
- 1 el kaneel
- 1 el koekkruiden
- 2 el pindakaas
- 3 medium eieren
- 250 gr speltmeel
- 1 zakje bakpoeder
Bereiden
- Schil je flespompoen en snijd in kleine blokjes, neem je weegschaal erbij en weeg 450 gram af. De rest kun je invriezen of gebruiken voor een ander recept.
- Neem een pan erbij en kook de blokjes gaar 10-15 minuten. Giet af en laat uitlekken.
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Neem je keukenmachine erbij en doe hier alle ingrediënten van het lijstje in en voeg hier ook de zachte pompoenblokjes aan toe. Draai het geheel tot een glad beslag.
- Schenk het beslag in je siliconenvorm. lk heb deze eerst nog een beetje ingevet met wat roomboter. Zet in je oven en bak in 40 minuutjes mooi gaar.
- Laat het brood rustig afkoelen en haal daarna uit de vorm.
- Heerlijk Happen!
Beoordeling en eigen toevoeging
- Lekker luchtig!
- Wat extra zout is lekker en er mogen meer rozijnen in!