Kaneel pompoenbrood met rozijnen

Recept van Heerlijk Happen
Link: https://heerlijkehappen.nl/kaneel-pompoenbrood-met-rozijnen/

Ingrediënten

  • 450 gr blokjes flespompoen
  • 75 gr donkere rozijnen
  • 1 el kaneel
  • 1 el koekkruiden
  • 2 el pindakaas
  • 3 medium eieren
  • 250 gr speltmeel
  • 1 zakje bakpoeder

Bereiden

  1. Schil je flespompoen en snijd in kleine blokjes, neem je weegschaal erbij en weeg 450 gram af. De rest kun je invriezen of gebruiken voor een ander recept.
  2. Neem een pan erbij en kook de blokjes gaar 10-15 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  4. Neem je keukenmachine erbij en doe hier alle ingrediënten van het lijstje in en voeg hier ook de zachte pompoenblokjes aan toe. Draai het geheel tot een glad beslag.
  5. Schenk het beslag in je siliconenvorm. lk heb deze eerst nog een beetje ingevet met wat roomboter. Zet in je oven en bak in 40 minuutjes mooi gaar.
  6. Laat het brood rustig afkoelen en haal daarna uit de vorm.
  7. Heerlijk Happen!

Beoordeling en eigen toevoeging

  • Lekker luchtig!
  • Wat extra zout is lekker en er mogen meer rozijnen in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *