Kip Samurai Broodjes

Recept van Kookmutsjes
Link: https://kookmutsjes.com/recept/kip-samurai-broodjes/

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 6 gram zout
  • 7 gram instant gist
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 240 ml water
  • 500 gram kipfilet
  • 6 gram zout
  • 5 gram komijnpoeder
  • 3 gram currykruiden
  • 3 gram zwarte peper
  • 3 gram paprikapoeder
  • 3 gram uienpoeder
  • 30 ml olijfolie
  • 1 ui
  • halve rode en halve gele paprika
  • halve courgette
  • 1 klein blikje mais
  • 50 gram groene olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram samurai saus
  • 150 gram geraspte kaas

Bereiden

  • Doe de bloem in een diepe kom en voeg het zout, gist, zonnebloemolie en water toe.
  • Kneed het deeg voor zo’n 10 minuten tot een geheel.
  • Voeg op het eind de extra 5 ml zonnebloemolie toe, kneed het weer samen. Dek het deeg af.
  • Laat het deeg een uur rijzen
  • Snijd de kipfilet klein en doe ze in een diepe kom.
  • Voeg het zout, komijnpoeder, curry kruiden, zwarte peper, paprikapoeder en uienpoeder toe. Meng alle ingrediënten samen.
  • Doe de kip in een pan (zonder olie) en bak de kip voor een paar minuten gaar.
  • Leg de kip apart.
  • Verhit de olijfolie in de pan en voeg de ui toe. Bak de ui voor een paar minuten.
  • Voeg de paprika’s en courgette toe. Bak ze voor een paar minuten.
  • Voeg de kip, maïs, olijven en knoflook toe. Roerbak alles lichtjes samen. Zet het vuur uit.
  • Doe de kipmengsel in een diepe kom. Voeg de samurai saus en geraspte kaas toe. Meng alles samen tot een geheel.
  • Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek en verdeel het in 8 porties (85 gram per portie). Vorm er bollen van. Druk het deeg iets plat en vorm het tot een afgeronde rechthoek (of vorm naar keus).
  • Verdeel het kipmengsel over het deeg. Laat het deeg weer rijzen voor een half uur of tot het in omvang is verdubbeld.
  • Leg de broodjes in een voorverwarmde oven op 200℃ voor zo’n 18 tot 20 minuten of totdat de onderkant mooi goudbruin is gekleurd. Dek de broodjes af met een theedoek, zo blijven ze heerlijk zacht.

Beoordeling en eigen toevoeging

  • Heel lekker als tussendoortje. Mijn zoon noemt het overigens gewoon pizza 🙂
  • Eigen aanpassing is wel minder kip (de helft) en minder saus. Mijn oven is niet heel snel, dus ik had zeker een half uur nodig om te bakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *