Recept van Libelle Lekker
Link: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/40290/gehaktballetjestaart
Ingrediënten
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 teentje knoflook
- 2 el peterselie
- 4 el broodkruim
- 500 gram gehakt
- rode paprika
- aubergine
- courgette
- olijfolie
- boter
- 150 gram feta
- 2 sprietjes verse rozemarijn
- 50 gram gedroogde tomaat
- peper en zout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220°C. Haal het bladerdeeg uit de verpakking. Pel het teentje knoflook, snipper fijn en meng met de peterselie, rozemarijn, het ei en het broodkruim door het gehakt. Verdeel in 12 porties en rol er gehaktballetjes van.
- Spoel de paprika, aubergine en courgette en snij alles in stukken. Vet een ovenschaal royaal in met olijfolie. Rooster daarin de groenten 15 minuten.
- Vet een taartvorm (ø 28 cm) in met boter. Steek 12 rondjes (ø 10 cm) uit het bladerdeeg. Vorm ze tot kuipjes en leg ze tegen elkaar in de taartvorm.
- Verlaag de oventemperatuur tot 180°C. Vul elk kuipje met geroosterde groenten, leg er een gehaktbal op en verkruimel er de feta over. Bak de balletjestaart ongeveer 30 minuten in de warme oven.
Beoordeling en eigen toevoeging
- Ik heb het recept inmiddels twee keer gemaakt, de eerste keer was er veel te veel vocht, waardoor het bladerdeeg niet goed kon rijzen. De tweede keer heb ik alles apart gebakken: groente in de pan, gehaktballetjes in de oven en bladerdeeg ook apart. Daarna alles samengevoegd. Dit was lekker, maar de bladerdeeg werden geen mooie kuipjes. Ik ga het binnenkort een derde keer proberen 🙂
- Bij de gehaktballetjes mag meer pit, dus wat meer kruiden toevoegen naar smaak!
- Ik heb voor minder natte groente gekozen, dus rode ui en champignons gebruikt. Dit is lekker in combinatie met bladerdeeg!