Loempia’s met kip en Groente

Recept van Nombelina
Link: http://nombelina.com/loempias-met-kip-en-groente/

Ingrediënten

  • 200 gram kippengehakt
  • 1 medium ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 medium wortel, in zo dun mogelijke sliertjes gesneden
  • 5 bladeren Chinese kook, gewassen en in reepjes gesneden
  • 50 gram soe-oen
  • 1,5 el selderij (kruid), fijngehakt
  • klein beetje Maggi
  • 0,5 blokje kippenbouillon verkruimeld of schepje kippenbouillonpoeder
  • versgemalen peper
  • 12 loempiavellen (of meer)
  • olie of friteuse om te frituren

Bereiden

  1. Snij alle groenten en kruiden
  2. Week de soe-oen in heet water, volgens verpakking
  3. Rul het kippengehakt in een beetje olie. Zorg ervoor dat je kleine stukjes krijgt.
  4. Voeg ui, wortel en knoflook toe, bak tot uit was glazig is geworden
  5. Voeg reepjes Chinese kook toe. Laat kool slinken zodat meeste vocht is verdampt
  6. Breng op smaak met Maggi, kippenbouillon, selderij en peper
  7. Laat soe-oen goed uitlekker en voeg deze toe. Zorg ervoor dat al het vocht in de pan is verdampt
  8. Laat dit mengsel afkoelen
  9. Neem een loempiavel en leg de punt naar je doet. Verdeel een kleine hoeveelheid (ongeveer 3 eetlepels) in het midden. Vouw het vel over de vulling en trek een beetje strak. Rol de loempia door en vouw halverwege de zijkanten als een envelop naar binnen. Maak de bovenste punt een beetje nat, voordat je de loempia helemaal dicht rolt.
  10. Frituur de loempia’s een aantal minuten op 180°C, totdat ze goudbruin gebakken zijn. Frituur er niet te veel tegelijk, anders koelt de olie te veel af. Laat uitlekken op keukenrol en laat heel eventjes afkoelen.

Beoordeling en eigen toevoegingen

  • 3 sterren: heel lekker
  • Wellicht tauge toevoegen
  • Let goed op temperatuur olie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *